SCHAPENDOES - OVCJI KODER

Subtitle

Mon Ami

V spomin naši ljubljeni MonAmi

13.05.2013-5.04.2017


Prehitro, prehitro se je končala tvoja pot. Komaj  štiri leta bi bila stara, zelo nam je hudo in neznansko te pogrešamo. 


Bila si naše sonce naša sredina, naša Mona. Še vedno tečejo solze, veš. In kako težki so zdaj naši dnevi sploh si ne predstavljaš kako hudo je.Kot bi imel v sebi eno veliko praznino, ogromno praznino. Nekako se ne moremo sestavit ne gre še, vsak od nas razmišlja o tebi tudi Di in Bella te pogrešata. Zjutraj so naši sprehodi zelo kratki, ker te iščemo vse in sploh ne najdemo veselja, užitka. Obe hodita za mano ni jima do vohanja do tekanja, do igranja. Samo z agilityem ju spravimo v akcijo.


 Šli smo z avtodomom v hribe in prvi dan v Lipici je bilo grozno. Tako smo te pogrešali, vse se je vrtelo okoli tebe. Di je na travniku našla sled malce vohala in te čakala, da gresta v dir a te ni bilo, ni te bilo. Nobena ni tekla za sledjo, ti si bila tista, ki si ju pognala v dir v akcijo v igro, znala si se igrat z obema. In kako prazen je avtodom, noro, za vsak ko sem pogledala na prostor pred hladilnikom kjer si vedno ležala mi je bilo hudo. In zjutraj ni bilo skakanja na najino posteljo pa lajanja naj že pridem dol, o pikica  kako te pogrešam.

 Šli smo v hribe kjer ti nisi hodila, da bi nam bilo lažje, ni uspelo. Vsak dan je boj za nas, čeprav tega ne pokažemo. Pogrešamo te, bila si tako prijazna, pridna, nagajiva, prilagodljiva in svojeglava ne vem kako ti je uspelo ampak za vsakega od nas si imela drugačen pristop.

 Bila si nekaj posebnega, prehitro si odšla. Malce sem tudi jezna nate, zakaj si morala pojest strup, zakaj, doma si imela samo dobro hrano posebej zate smo kuhali. Vedela si, da ne smeš oj, pikica zakaj. Pogrešamo te, noro te pogrešamo bodi dobro nad mavrico.


Nov čan naše družine je Mon Ami.

 Mama -Isabella les Ours Gentils (Bella) in oče Tristan des uns et des autres (Timmy)

 

Prišla je na svet 13.05.2013 (298 grama težka) malce nas je presenetila saj si je mamica Bella vzela kar pet ur poćitka in smo bili že prepričani, da so že vsi malčki skoteni (5 mladičkov) . Ups, pa je prišla še Mon Ami (8,45 uri) in za njo še bratec Maylo.

 "Rešila" sem jo posteljice v kateri  se je razvijala dva meseca, uredila popkovino, seveda je pomagala tudi Bella. Takoj je bila lačnaaaa in ker so ostali malčki že spali z polnimi trebuščki je imela na  izbiro več  seskov in jih je izkoristila. Čez pol ure  je prišel na svet Maylo, z njim je bilo veliko dela, da je zadihal a uspelo nama je.

 Mon Ami stara en dan

 Bila je pridna, kot vsi ostali in je hitro pridobivala na teži.

Mamica Bella je imela veliko mleka in je zelo lepo skrbela za majhne medvedke.

         

 

 

Tako se je jedlo, lepo v vrsti z dvignjenemi repki in z veliko cmokanja in godrnanja .

Pri svojem 11 dnevu je odprla svoje majhne učke. Pravzaprav so jih vsi odprli med 10 in 12 dnevom  starosti. In začelo se je odkrivanje, raziskovanje.

 

 Uau, kakšen okrogel trebušček, nič čudnega, da je nogice niso "nesle".

Brez strahu, poleg trebuščka so zrastle in se okrepile še nogice. Po preprogi je hoja enostavna, kaj pa na lesu in ploščicah bilo jih je zabavno opazovati.Ampak hitro, zelo hitro so se naučili.

 

Prijetno raziskovanje in igranje na dvorišču.Hmmm dobra noga .

 

Bilo je vroče poletje, medvedki so bili vsak dan bolj spretni in navihani. Vse tri psičke so se rade igrale skupaj in nobena ni izstopala glede značaja. 

 

Mali raziskovalci, odkrili so zemljo in rože . In seveda novo, noro zabavo kopanje .

 

Spoznali so pesjak in kočo, zelo so bili navdušeni nad skrivanjem in igranjem. Najbolj pa je bila srečna mamica Bella, zdelo se je kot, da so po njenem medvedki tu najbolj varni .Le kaj je našla Mon Ami v kotu , skrit zaklad. 

 

Dobili so darilca od očeta, za vsakega ena ovčka, juhej.

 

Tako se je pa pospalo po igri v prijetni senčki, kakšna tišina .

 

Pri sedmih tednih je takole pozirala, seveda za nagrado. In v tem času sem se dokončno odločila, da  prav ona ostane doma in ne Mystic, ki je zelo lepa vendar bi bil verjetno problem glede značaja. Saj je bila  vihrava, bolj odločna, samozavestna zato bi bil problem življenje z Ido. Pika na i, pa je bila Melisa, ki  je  malo Mon Ami že vzela za svojo.

 

 

Prav hitro, prehitro so naši medvedki rastli, uživali in se zelo veliko igrali. Max in Mon Ami na sliki najhujša kombinacija pa je bila Maylo ter Mon Ami ta dva lumpa pa sta bila med igro glasna in vztrajna.

 

In prišel je čas prvega cepljenja, pregleda zobkov, srčka. Mon Ami je bila zelo pridna.

 

V devetem tednu starosti. Boš pustila mojega brata .

 

Dogodivščine na travniku in gozdu.

 

 

 

  

 

 Takole je uživala naša Mon Ami in vsi ostali medvedki, naučili so se veliko in mi smo se zelo potrudili, da so odšli v svet pripravljeni na nove izive.

Še zadnja slikica iz njenega zgodnjega otroštva, saj se je začelo novo obdobje, ker so vsi ostali bratci in sestrice odšli v nove domove.

Za njo se v bistvu ni nič spremenilo, seveda je pogrešala igro in boje z bratci, a je zelo pametna in je hitro spoznala, da je mamica Bella odlična za nagajanje in cufanje. Pa še nežna je tako, da je nikoli ne ugrizne preveč. In zdaj smo prišli na vrsto tudi mi , lepo se je ujela z Ido, ki je kar malo zaščitniška in presenetljivo potrpežljiva.

 

 

Šampionati- Champions

 

 

 

 

Recent Forum Posts

Newest Members