SCHAPENDOES - OVCJI KODER

Subtitle

Forums

Post Reply
Forum Home > Ami vam sporoca > Ami vam sporoca

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Ojla :) en lep pozdrav. Sem še poudarek na še majhna rjava lumpa, trenutno stara skoraj 3 mesece.


January 15, 2018 at 5:04 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Polna sem energije in prava lumpa, moja Šefica pravi, da me je poslala Mona ker sem ji zelo podobna po značaju. Ne maram dežja, ne res ne se upiram kot osliček če moram hodit po mokrih tleh. Ampak po dvorišču pa vseeno lahko tekam čeprav dežuje ali sneži ni jim jasno da je to drugače kot pa hodit na povodcu, uh.

Sem baje postavila poseben rekord, sredi zime sem plavala res plavala v mrzli Savinji. Peljali so nas na sprehod in Šefica je bila prepričana, da bova z sestrico Arijo samo malo popile vodo in jo potačkale. A ja, voda sploh ni bila zanimiva, mamica Di naju je peljala malce stran od plaže in hitro so jo poklicali nazaj. Z sestrico pa še zelo slabo slišiva  :D :D zanimali so me valovi spodaj odločila sem se v hipu. In skočila skočila daleč v valove, Šefico je skoraj kap. Sploh si nisem zmočila glave, čeprav je bilo takoj globoko in sem hitro začela plavat, sledila sem glasu ki me je klical. Mala malca kot bi pihnil sem bila na suhem :P 8) .  Stresla sem se o ja dober občutek, gremo na dir. Kot papiga je za mano skočila še Aria, ki pa je takoj tudi zlezla iz vode nič ni plavala, pogum pa tak puf. Tako sva tekli in se igrali da naju je pri avtomobilu Šefica komaj ustavila. Doma pa topla sobica mehka postelja in sušenje ter spanje za urico, super je bilo.

January 15, 2018 at 5:17 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Ja tako, če boste želeli boste brali o mojih norčijah. Pravijo, da sem kar pridna lulam že zunaj pridno jem, čeprav zelo dobro prebiram meso med zelenjavo in rižem. Mislim tako se trudijo z mešanjem in seklanjem, brez veze samo meso naj dajo na krožnik manj dela za njih in za nas, ker včasih ko si lačen je prebiranje prav zoprno. Z mano je sestrica Aria, ki je zjutraj prava opica nesramna. Zjutraj bi jaz še malo spala ona me pa grize, vleče, tako mi nagaja da se pošteno razjezim in ji dam eno okrog ušes.  Nič ne pomaga se grem raje igrat z tečko navito. Najboljša je mama Didido z njo se pa tako lepo igram, super je osvojila sem tudi babico Bello. To pa je bilo naporno, ker je skoz ko sem jo ljubčkala renčala name. Hitro mi je bilo jasno, da ne bo nič naredila in samo renči še bolj sem se stiskala k njej. Zunaj na sprehodu mi dovoli, da hodim z njo uau in se pridružim igricam med odraslimi. Pazit moram, da me ne pomendrata ker nič ne vidita ko imata svoje igrice. Včasih pride na obisk bratec Artur, ta je frajer in zelo ga imam rada, še bolj pa strica Dustina. Aha Dustin misli, da mi lahko pobegne, ni šans tako tečem za njim, da me zadnje tačke prehitevajo.  :P In ker mora frajer povohat časopis na vsakem grmičku in vogalu ga z lahkoto ujamem in se mu obešam na dlako, kako ga jezi. Če se prehudo razjezi pa hitro smuknem k mami ali Šefici pod noge, tra la la nič mi ne moreš. Lp Ami

January 15, 2018 at 5:46 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Spet ta Aria, kako sem zaspana in utrujena. :/  Ne vem kaj ji je bilo danes ponoči se je zbujala na dve uri, mi nagajala se hotela igrat prosim no ob 3h zjutraj nora je.

Skrila sem se ji pod posteljo pol je pa lajala pred vrati sobe. Kmalu jo je Šefica spustila ven, hm morala sem za njo kaj pa če dobi kaj super za jest jaz pa prespim. To pa ne. 

Eh brez veze nič ni dobila, samo igrala se je in tečnarila. Tok je smotana, da vidi svoj odsev v šipi in laja ko nora, mislim no.  :P

Zaradi nje smo že ob sedmih bile na sprehodu po travnikih, vse lepo in prav ampak danes je bilo mrzlo. Kar tresla sem se, ko me je Šefica vzela iz avta, in me nesla v toplo sobico. Zgaga je pa še kar tečnarila, da sva dobili njami konzervo za zajtrk namesto briketov, ok bravo sestrica. Zdaj pa spat, prosim eno urico me pusti na miru, drugače grrrr. :roll: 

January 18, 2018 at 4:23 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav, pa sem ostala brez sestrice. V soboto smo se naložili v velik avto-avtodom in se peljali daleč. Nič naju ni bilo strah z nama je bila Šefica in skupaj smo se igrali in počivali na mehkih blazinah. Naslednji dan pa skupen sprehod uf kako sva jim nagajale in se grizle ha,ha. Pa spet vožnja  :( ,končno smo se ustavili in prav blizu je bil lep park kjer smo se igrale z mamo. Kar naenkrat pride do nas kopija babice Belle uau. No ja bolj je bila suha in zelo zelo hitra, to je najina teta Tischa. Skupaj smo se lovili in igrali, bila je tako hitra, da je tudi mama Di ni ujela uau. Drugače pa zelo prijazna sploh ni renčala ko sem ji skakala v gobček in jo vlekla za rep, čist nič ne moreš verjet. Pa sem si jo privoščila  :D 8)  In so odšli ter odpeljali sestrico Ario s sabo, :mad:  kar tako. Sploh mi ni bilo nič jasno, takoj sem jo pogrešala ker v avtodomu nisem imela nikogar za ščipat.

Kmalu smo se ustavili in odšli na sprehod, ej to pa je bilo super. Z mamo Di sva se lovili po neskončni peščeni plaži, res je bilo super čist se nama je zmešalo.Bila sem tako utrujena,da sem spala celo noč kot top. Zjutraj pa še en žur v mivki, juhej upam, da se še kdaj vrnemo tja. Moram priznat, da me je Šef skoraj za ušese, ker sem pregriznila kabelj za polnjenje mobitela. Kaj je pa tak smotan in me samo pušča v avtodomu, eto kazen. Ker je bil mobi cel se je hitro umiril   :) dosegla sem svoje z njimi sem odšla v trgovine, juhej.


February 1, 2018 at 4:42 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Hej, še malo pa bom imela 5 mesecev uau prava dama sem že. Prvijo, da se sploh ne vidi, ker ne dam miru, mislim. Samo damsko pa jem to pa priznajo nisem tako kot mama in babica, ki kar skočita v hrano in kradeta iz pulta. To pa ne jaz sem elegantna in me mora Šefica povabit k skledi, pa ji ni všeč. Najprej zahtevam košček meseka in če je v redu grem počasi jest. Šefica pa drži hijene na varni razdalji. Seveda v posodi ni samo mesek eh, zato jem zelo počasi ker prebiram. Ona pa nestrpno čaka, kar naj sem ji že povedala. :P 

Sem pa odkrila, da veliko več vidiš če stojiš na zadnjih tačkah in zdaj imam nove stvari za raziskat, poličke in omare, ki jih prej nisem dosegla, juhej. Všeč so mi darilne vrečke, tako jih je užitek trgat  :lol: .

In veste kaj odkrila sem potoke in mlake užitek je divjat po njih, ko ti voda prši okoli nog in gobčka, jaaa rada imam vodo. Ampak tista izpod tuša ni dobra, včasih se jim skrijem ko vidim da moram pod tuš. Pa zakaj ne smem dišat po tapravem mulju ni mi jasno. :/ .


March 20, 2018 at 7:41 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.