SCHAPENDOES - OVCJI KODER

Subtitle

Forums

Post Reply
Forum Home > Mon Ami pise > Pise Mon Ami

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

:) Haj en lep pozdrav še od mene . Po moje me že kar poznate saj moja velika Šefica veliko piše o meni- in me opravlja. Tu pa bo beseda moja in pika. In povem vam, da sem pridna psička stara 9 mesecev .

Prejšen teden je bil poln  presenečenj. Začelo se je v ponedeljek, ko me je Šefica peljala na poligon. OK, sem mislila super malo se bova z mamico Bello naigrale in skakale čez ovire, figica narisana.  Morala sem stati med dvema ogromnima pasjima zverinama, uf in delati vaje , pravijo jim poslušnost. Saj so nori, to je dolgčas, kako naj skoz gledam Šefico, če okoli mene hodijo neznani psi :P s katerimi bi se raje lovila. Pa sem malo vseeno obogala, ker je Šefica imela zelo dobre nagrade :roll: .

Naslednje presenečenje je bilo v četrtek, prav čudno se mi je zdelo, da smo prej končale s službo in odšle že ob enih na dolg sprehod, saj je bilo super ampak čudno.  In res ob 17h so nas boge pasje duše pustili  v ograjenem prostoru za hišo in odprtem pesjaku in to do naslednjega jutra, haloooo a so normalni. Sem slišala, da me je zašpecala soseda, kako sem se kregala in lajala,  :P ja in  še nikoli v svojem življenju nisem bila tako dolgo ločena od Šefice. Baje jo je kar skrbelo , saj prav upam, da jo je bolela glava. In zakaj so šli v Graz, bedarija ta mlajšo Šefico so peljali na nek koncert, uf. :|

Pa še ni bilo konec tedna . V petek so bili vsi nataknjeni ,tečni in z mamo sva takoj pogruntali, da nekam gremo. Ja gremo, mama je pametna in ko je zagledala avtodom je smuknila vanj se ulegla pod mizo in ni hotela ven. Za vsak slučaj, da nas ne bodo pozabili vzet z sabo. Jaz pa ne morem bit na miru (Šefica pravi, da imam mravlje v riti, ha ha) in sem raje ves čas hodila za njimi, včasih "pomagala " kaj nest ali odnest, občasno sem  koga vščipnila samo zato da so vedeli, da sem še tu.Popoldan smo se res odpeljali vsi jaz, mama Bella in teta Ida, Šefica, Šef in mala Šefica. In končna postaja juhej Rogla, super, sneg, igra in dolgi sprehodi. No in kaj se tile  norci spomnijo tek na smučeh ponoči v soju lune. Pa smo tekli in cel čas poslušali Šefico kako je lepo, brez veze. Še dobro, da je Šef hiter in je prav zabavno teči za njim, kar kadi se za nami. Noč je bila dolga, zame je vedno predolga ampak sem bila pridna in sem začela z bujenjem ob 6,30 uri.  Čeprav se ne strinjajo z mano, da je to primerna ura, me sploh ne zanima njihovo mnenje. Najprej poskusim pri mladi Šefici, kar vsedem se nanjo in jo poskušam polizat-osvežit po obrazu a se mi lumpa skrije pod kovter, brrrr. OK nato poiščem kakšne čevlje (če jih ne skrijejo) in začnem z predelavo, vmes še malo zajamram, zajodlam in Šefica se 100% zbudi. IN ko leze dol po lestvi si jo lahko privoščim in malo poščipam ter poližem po bosi nogi, ha ha  kak je jezna. Za konec ji še zelo nagajam ko se oblači, ker nogavice so tako dobre za vlečt  ;) .  Zabava se mora začet že zjutraj, za dober dan a ne. Dopoldan smo bili na tekaški progi in moram vam povedat, da je tale moja Šefica prav tečna. Ko bi jo slišali kako se dere, če se ji kera postavi na pot, prosim nooo. Pa še sprašuje se zakaj jo vsi zapustimo, če je pa tako počasna in po hribu navzdol vozi tak plug, da za njo skoraj ni več snega. Vse spluži, ha ha.Raje smo s Šefom, ki drvi z nadzvočno hitrostjo, po hribu navzdol seveda. Ta šport imam rada. Vam povem, da imam še raje kuhanje kosila v avtodomu, ker sem Šefici v veliko napoto, ampak nekje se moraš učit a ne. In tu je tako malo prostora, da lahko cel čas čepim na zadnjih tacah in dosežem skoraj vse. Uf samo tele omare me delajo živčno, jaz bi jih kar ukinila, ker v njih Šefica skriva dobrote. Vikend je bil lep, bomo videli kaj mi prinese naslednji teden.

Se vam še oglasim Mon Ami 

 

 

 

 

February 17, 2014 at 7:18 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav, še ni konec tedna pa imam nekaj novic za vas

Da slučajno ne pozabim, včeraj nas je vse tri Šefica peljala  na poligon. Vse smo vedele kam gremo, ker ima s sabo nahrbtnik . Mama Bella me je med potjo učila kako skočit na nahrbtnik in hkrati odpret zadrgo, bingo, takrat padejo vse njami reči po tleh. Pa to sploh ni enostavno ker Šefica noče sodelovat  :( in se obrača, upira, jezi in celo grozi, da nama bo navila ušesa, nič ne verjamem. In ta "party breaker" si obesi nahrbtnik spredaj, da naju ima na očeh pa še skakat ne moreva  :roll: . No kako naj se kaj naučim  ;) .

Pravi, da bom že videla na poligonu, kaj je učenje, ja ja. In začeli smo z vojaško hojo levo, desno,levo.... doooooolgčas. In nato sedi, kaj  :o  ni normalna v tem blatu, vodi naj bi jaz sedela na ukaz, halooo. Saj nič ne rečem, da rada divjam po blatu, se mečem vanj, valam ja ampak takrat ko jaz hočem in tam kjer jaz hočem, prav fino je jezit Šefico. In zdaj naj bi sedela v blatu na njen ukaz, to pa pokvari moje užitke  :| . Mislim da je bila Šefica malo presenečena, na mojo žalost ne obupa hitro.Nekaj časa me je hecala in vabila z briketkom, nato me je narahlo potisnila navzdol in sedela sem, katastrofa. Hitro se mi je odkupila z super  dobrim  priboljškom, sploh nisem vedela da ga ima in sem se odločila OK za ta njami bom pridno sedela saj imam rit itak že čist mokro. Bi prav rada videla, da se ti dvonožniki vsedejo v blato  :D . In kot da to še ni bilo dovolj, je hotela, da se še vležem, to pa ne, ni šans. Ampak me je spet prelisičila, delali smo vaje in bila sem vsa navdušena ker me je tako hvalila in nagrade so bile odlične sploh nisem pomislila, ko je rekla dol. Samo vrgla sem se na tla, butara neumna  :P .  Uf, pa sem si pokvarila avtoriteto  :mad: , kar je je Šefica je bila vesela . Upam, samo, da naslednjič ko si bomo šli to neumno učenje ne bo blata, prosim sonček sodeluj.

Se slišimo  pozdrav od Mon Ami

 

February 21, 2014 at 5:13 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav, uf kako naporen vikend je za mano. Šefica je že povedala celemu vesolju, moje rezultate na razstavah, zdaj vam pa še jaz napišem, kako je bilo  :) .

Začelo se je v soboto in to bolj slabo. Prvič noro je deževalo zjutraj ko je bil čas za sprehod, sonce me nič ne slišiii  :( . A vseeno smo šle na sprehod in bilo mi je slabo, bruhala sem in tudi mama Bella ni bila prav nič razpoložena za igro, no tak dolgočasen sprehod je bil, še šefice nisem nič uščipnila  :/ . Ta je pa ful pametna :P , rekla je da nama je slabo ker sva dan prej pojedli toliko trave, da sva bili kot dve kravi, haloo. Saj ona tudi je solato in papriko, uno rdečo papriko, ki jo imam tudi jaz rada pa je ne dobim veliko ker jo ona poje in moram zato jest travo.

Saj ni važno, začelo se je slabo in  čudno. Čudno, ker se je Šefica oblekla v oblačila za v gledališče obula petke (ej to še nisem doživela) vzela s sabo trening-nahrbtnik in mene pa sva se odpeljali in to brez mame Belle. Nisva šli daleč, ko sva prispeli me je kar pustila v avtu, za to bi morala dobit kazen :mad: , med čakanjem sem malo zadremala. Ko se je prikazala in me spustila iz avta sem bila užaljena in če ne bi tako zelo deževalo bi me morala še nekaj časa prosit, da pridem do nje, pa se mi ni ljubilo. Šli sva v eno veliko halo in na moje presenečenje polno ljudi in psov. Moram priznat, da sem se malo ustrašila, bili so veliki, majhni, kosmati, plešasti sploh mi ni bilo nič jasno.Vsi so bili na povodcih in tako čuden vonj so imeli, nič pasji. Najhuje je bilo, da se nihče ni zmenil zame. Šefica je opazila mojo zadregi in mi pomolila pod nos košček sira pa sem kar pozabila na pse in posvetila "fehtanju" in strah je izginil. Sprehajali sva se naokrog , kmalu pa je bil ograjen prostor samo za naju,uau in tam je bila gospa, ki sem jo prijazno pozdravila. Ne nisem jo uščipnila, bila sem pridna in ta gospa me je božala pogledala oči in zobke (ni mi bilo všeč  ;)  nato sem z Šefico tekla v krogu in dobila veliko priboljškov, ko sem na miru stala, vam povem se je splačalo :) .  In to je bilo vse, šefica je bila vesela jaz pa tudi, ker sem se najedla, jaaa. Odpeljali sva se domov, mama Bella je kar plesala od veselja ko sva prišli. Pa še ni bilo konec po kosilu smo se vrnili v tisto halo samo, da je bila tokrat zraven še mala Šefica in jaz sem bila že veliko boljše volje in čisto nič se nisem bala. Našla sem si celo pasjo prijateljico za igro, super je bilo in hitro je minilo. Dvakrat sem tekla v velikem krogu, stala, jedla, stala, jedla, jedla.....super.

Prav nič nisem bila utrujena, ko smo prišli domov in ker je nehalo deževati smo odšli na sprehod, juhej. Ampak z mamo sva zavohali nekaj posebnega in kar odneslo naju je na zorano njivo. Šefica je tako zavpila, da sem skoraj dol padla in mama Bella je šla nazaj, uf kako je smotana a mora vedno ubogat, pol pa sem še jaz morala nazaj  :( . Ampak Šef in Šefica sta se pogovarjala in jaz sem samo opazovala mamo, ker vem, da je zelo pametna. Ko se ji je zdelo, da naju ne gledata je skočila na njivo in jaz seveda takoj za njenim repom pa sva šli, juhej. Šefica je samo zagodla in nekaj momljala o bani in vodi. Kakšen užitek je tečt za vonjem in ga iskat, ni važno kje po blatu, lužah, goščavi. Ja zakaj pa imamo Šefe, ko pridem nazaj se postavim pred njo in me mora očistit vseh vej in trnja prej se sploh ne premaknem, amen.  Ampak doma pa kazen, umivanje, uf to pa res ne maram, ampak če si malo utrujen potrpiš.

Nedelja se je začela bolje, brez dežja,končno in z mamo sva že zjutraj divjali in se igrali in ker sem bila dobre volje sem tudi Šefico večkrat uščipnila. Zopet smo šli v tisto halo le da je bila tokrat zraven tudi Bella in mala Šefica me je vodila in hranila v krogu. Baje sem bila pridna in lepa, prav samo, da je nagrada  :)  dobra. Kmalu smo bile doma in po kosilu so nas peljali do Ločice in od tam smo ob Savinji odšli peš domov. Bilo je super, tako se je končal še en prijeten dan.

Se slišimo Mon Ami

February 23, 2014 at 2:52 PM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav, baje so forumi zato, da lahko več ljudi piše nanje, ne vem  ;) 

Bila bi vesela, če se mi kdo pridruži, da skupaj "šimfamo" naše lastnike in jamramo.

Moja šefica je ugotovila zakaj sem bila v soboto tako  žalostna. Ko sem se čistila  zadaj, me je pregledala in bila vsa navdušena češ, da se "ženim". Mislim no, kaj je pa to tako fajn, vse me je bolelo kar naprej se moram čistit, jaz nisem nič vesela, pa še teta Ida se je spravila name. A Šefica pravi, da sem sama kriva, ker ji nagajam, kdo nagaja jaz neeeee. Če je pa tako smotana, da vse igračke skrije v svojo posteljo pol pa leži na njih, egoist if. Veste pa ima zanimive igračke in če je le možno jih ukradem, zato me ima Ida kot Šefica skoz na očeh. Tako grdo me gleda, da še mimo ne upam in lajam da mi Šefica pomaga mimo.  8) 

Spet  smo bile v pasji šoli in ni bilo blatno, juhej, zato sem bila zelo pridna tako zelo, da je un tečen stric, ki se skoz nekaj dere mislil, da sem Bella  :D , ha ha.

V ponedeljek in torek sva bili z mamo Bello dopoldan same z Šefom. Ko bi vi slišali kakšne napotke mu je Šefica dala , kaj mora vse skrit , pospravit, češ da ne bom zgrizla, mislim čist nič zabave mi ne pusti. Ampak vseeno sem nagajala, nagajala sem mami, da sva se igrali  :P , namesto spali in je moral Šef v trgovino po najine  priljubljene kosti, da sva mu dali malo miru in je lahko delal.

Se slišimo Mon Ami

February 26, 2014 at 6:33 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav, na žalost ne sončen no pa vsaj lije ne.

In ker je bila vremenska napoved bolj slaba so se moji odločili, da bomo imeli delaven vikend doma. No ja, jaz imam tak vedno delavno. In Šefica je po moji "nezgodi"  z  zadnjim parom copat, ki so po moji predelavi bili boljši, odločila, da spiva zunaj v pesjaku. Super meni je všeč, ker mi je bilo notri vroče saj oni še kar kurijo v hiši, zmešanci. In zato, ker je zadnji čas, da se postavi red okloli hiše. Ne moreš verjet kako so se mačke razkomotile, ojej. Maček, ki je doma v zgornjem nadstropju hiše in mu je ime, hm težko napišem, Maks kot mojemu bratcu (ne mu povedat ) je privabil še ostale na naše ozemlje  :mad: .

Soseda iz hiše na levi, črno belega iz hiše na desni,za črnega ne vem od kod je, rjavo sosedovo muco poleg tega pa še dve sijamki, ej katastrofa. Prava mačja banda, ki se potika in igra na naši parceli in ker sva bilil v hiši ni bilo reda. Zdaj je tega dovolj in včeraj se je začelo njihovo šolanje. Cel dan sva z mamo Bello švigale naokoli in jih preganjale. Mama me je učila, da se moraš z vso hitrostjo približat mačku, ta mlade takoj bežijo ko zagledajo strašna psa :D . Rjava sosedova malce starejša muca pa ne beži ampak se ustavi in piha. Si moreš mislit, najprej sem se malo ustrašila, ko sem slišala ta zvok pa mi je mama pokazala kako jo ugnat. Na hitro se zavrtiš, skok v zraku in jo z zadnjim delom skoraj podreš, muca izgubi koncentracijo in pobegne juhej. Uspelo nama je bando mačjo razdelit na dva dela in če so se hoteli igrat so morali okrog naše parcele ampak preden so to pogruntali je bilo kar nekaj poiskusov ilegalnega prečkanja  ;) , neuspešnega seveda. Tako smo se zabavale v soboto in za spremembo Šefici dale mir.

Da ne boste mislili, kako sem boga ker moram biti v pesjaku. V njem sem samo zvečer, ko grem spat od 19 h ure do jutra. In če mislite, da zdaj Šefica dlje spi, jok brate odpade.  8) Od pol sedmih zjutraj lajam, jodlam, zavijam, lajam, da naju ne bi pozabila. In vedno zmagam že pred sedmo smo vse tri na sprehodu, ej rabila bi medaljo. Pol nas pa ob osmih zopet zapre, ker pelje na sprehod tečnega Ferdija in če imam dober zajtrk pa še kakšno kost povrhu dam pol ure mir nič več. Nato gremo v službo ta teden sem bila z mlado Šefico doma, super je bilo. Seveda po službi skupaj kuhamo kosilo in popoldan sprehod ali poligon tako, da sem zvečer kar utrujena in se prileže malo miru na koči. Najraje sva obe na koči, ker je tako dober razgled in kontrolirava celotno ozemlje  ;) .

Na delo bo treba, lepo se imejte Mon Ami
March 2, 2014 at 4:41 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

:P Pozdrav, prav naporni dnevi so za mano.

A je že bolje, Šefica pravi, da se hormoni umirjajo, ja kaj pa ona ve. Včeraj na poligonu sem se zaljubila v postavnega volka, uff kako je bil lep, pa me niso pustili do njega  :(  barabe, enkrat mi je skoraj uspelo pobegnit pa me je Šefica tako ostro poklicala, da si nisem drznila.

In včeraj so samo  hvalili mamo Bello in se igrali z njo, kaj pa jaz  :|  in sem lajala, protestirala. Ko pa je Šefica hotela da jaz skačem čez ovire sem ji nagajala, nalašč. Prav tečna je bila, kaj sem jaz kriva, da se je Ida povalala v  človeškem dreku na poti na poligon, ne nisem. Ja pa dobila kazen, plavanje v LOžnici, jaa jaz bi tudi, pa me je prej privezala na povodec, kakšna krivica.

In veste kdaj mi je najbolj hudo, zjutraj ko se vračamo iz sprehoda in gremo po dolgi, dolgočasni ulici tik za ovinkom je naša hiša. Takrat sem zelooo lačna in  kruli mi v želodčku, razmišljam samo o zajtrku (o ko bi bil mesek, klobase, sirček še bolje burek, jaaa) tako sanjarim  in se mi strašno mudi domov, Šefica je pa huda, češ, da ji bom izpulila roko tako vlečem in me krega vleče nazaj včasih si drzne in se ustavi, dokler se ne umirim in po njeno normalno hodim, coprnica.  :mad: Tudi mami se mudi ima verjetno iste skrbi, samo Šefica je res tečna in ji ne pusti naprej, hoditi mora ob njej. Seveda dobimo doma zajtrk, samo brikete včasih z njami dodatkom, ampak vseeeno vse pojemo in bi še. Včeraj je mama Bella (zakon je )smuknila v zgornje nadstropje (prepovedana cona) vedela sem samo jaz in sem stražila pri vratih. Saj bi lahko šla z njo, pa si ne upam, ker je Šefica res, res zelo besna če naju zaloti.  In kar naenkrat se sliši od zgoraj krik in Bella pridivja po stopnicah, še Šefica jo je videla kako se oblizuje takoj ji je bilo vse jasno in rekla je " no zdaj si pa nekaj ukradla " sploh je ni kregala  :roll: :P , jaz butara pa nisem upala z njo, ohh.

Upam, da bo jutri boljši dan LP Mon Ami

March 6, 2014 at 6:20 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav, kako ste. Jaz imam zopet nekaj novic za vas, ja res se mi dogaja.

Začelo se je v petek, ko smo pakirali v avtodom , jaaa spet gremo. Ampak tokrat Šef ni preveč lepo vozil in mi je bilo slabo, nisem bruhala, Šefica me je vzela v naročje in je bilo bolje. In kam smo se pripeljali na Roglo juhej. Takoj , ko so parkirali smo lahko odšle ven, v sneg. Kako je bilo prijetno hladno, mami Belli se je čist utrgalo. Samo metala se je na glavo in se valala, sploh, sploh se ni  hotela igrat z mano  :o , katastrofa.  Kot vedno je bila noč predolga in Šefico sem prepričala, da moram ven ( ob 3 zjutraj) logično, da sem se malo vrgla tudi v sneg ,ampak zaradi njenega jeznega glasu "lulat" sem raje opravila svoje in odhitela nazaj. Pa so se vlekle ure do šestih, ko sem zopet začela nagajat, ne razumem kako lahko tako dolgo spijo :P , čez nekaj časa me je imel Šef dovolj in me je potegnil na njuno posteljo. Še čist, čist mal manjka pa bom sama prilezla gor, ha ha, to bo žurka. Zgoraj sem se ulegla mad nju in malo ščipala levo in malo desno pa še okno sem imela pred sabo in s tem kontrolo celotne ulice. Pa se ni nič dogajalo, vsi so spali zaspanci. Tudi psička, bernka s katero sem se igrala v petek in kuža iz sosednega kamperja.

 Šefa nista dolgo zdržala z mano in ob sedmih sta že bila na tekaških smučeh, malce razočarana saj so bile proge zaprte zaradi tekaške tekme. Ker pa je bil sneg zmrznjen in se nam ni vdiralo smo jo kar mahnili proti Lovrenškim jezerom. Juhej to je bil rodeo, še zdaj me bolijo ušesa ker je Šefica tako vpila. Vozila sta se med smrekami, prisežem, da so vse ostale cele in Šefica je samo dvakrat padla, vse smo jo zaskrbljeno  ovohavale  jaz sem jo mal, čist mal uščipnila, da se prepričam, če je vse v redu.  Pa sploh ni bila hvaležna za našo skrb, se je še pritoževala, da se ne more vstat naj se umaknemo, hvaležnost pa taka. ;)  Tudi Šef je dvakrat preizkušal sneg od blizu, me smo pa uživale sicer ni bilo veliko časa za iskanje sledi ker smo tako drveli, bilo mi je všeč. Samo jezna sem bila, ko sta se Šefa ločila, eden je šel po spluženi poti drug pa po gozdu. In sta se klicala, da se ne bi zgubila, me pa smo tekale od enega do drugega, uh to pa je bilo naporno. In utrujeni smo prispeli do avtodoma, ker se je pokazal sonček sta Šefa z stoli izginila. Baje sta šla navijat za naše tekače, ja me prav zanima, verjetno sta navijala miže obrnjena proti soncu  :roll: . Me pa naj bi počivale z malo Šefico, ki se je učila, figica narisana, z mamo sva čepele na oknu in ves čas oprezale kdaj prideta nazaj, izdajalca. Mogoče tudi zato, ker še ni bilo kosila  8) . Končno sta prišla in  začela kuhat, Šef je zunaj pekel meso in imel Bellino kontrolo jaz sem pa pomagala Šefici, ki se je  jezila, ker sem ji izmaknila papriko, njami. Bil je lep dan.

 Seveda smo bili tudi v nedeljo zgodaj na sprehodu, tokrat brez smučk (so Šefico bolele noge) po smučišču smo se spustili do Mašin žage. Vse tri smo lovile kepe po strmini, super in se metale na glavo. Nato smo odšli do koče Na Pesku in nazaj na Roglo. Po zajtrku pa so pospravili in kljub sončku smo se odpeljali, nič mi ni bilo jasno. Bila sem malo utrujena zato sem zaspala in se zbudila v mestu. Mala Šefica je bila vsa nervozna, češ da smo pozni, odšli smo v veliko dvorano polno psov.  Malce mi je bilo znano kaj sledi in lačna sem tudi že bila, torej fino. V ringu sem se pokazala, ubogala malo Šefico  in jedla brikete, ne vem ,kje je tu trplenje psov na razstavah :) . Kmalu smo bili zopet na poti, ustavili smo se pri Termah 3000 kjer smo imele dolg sprehod, nato smo počivale v avtodomu Šefi pa so se šli kopat, brez komentarja. Ampak imeli so slabo vest, zato je vsaka dobila en velikanski svinski uho za posladek, OK tako pa že gre, se učijo ja.

To bo vse za zadaj, se slišimo kmalu. Baje me čaka drug teden ŠOLA, ojej.

Pozdrav od Mon Ami

March 12, 2014 at 6:55 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav tole, tole vam pa moram napisat. 

 Včeraj je bil pomemben dan zame, saj sem končno (sama  8)  ) ujela sosedovega črno-belega mačka pri prečakanju našega pasjega ozemlja. Podila sem ga na drugo stran, ko je butec mačji skočil na cipreso in od tam ni bilo nobene poti. Dol ni mogel, ker sem ga spodaj čakala in lajala, drugo drevo je bilo predaleč in meja tudi. Ha, in sem ponosno paradirala z dvignjenim repom naokoli ter lajala nanj, bolje da ne povem kaj. Prišla je pogledat mama Bella, bila je ponosna name in še Ida , ki se drugače ne zmeni zame je prišla  na oglede.  Ker sem res glasno lajala je prihitela še Šefica, no tu se pa vse konča  :( , njej se je zasmilil maček, ne moreš verjet, izdajalka pasjega rodu. Hotela je da grem stran, o to pa ne, nisem se ji pustila prijet, švigala sem med cipresami. Ko me je ujela, sem protestirala in nisem hotela hodit, dvignila me je v naročje pa sem se tako profesionalno zvila, da me je morala spustit in zopet se je začel tek okoli cipres  ;) . Se mi je zdelo, da je že mal huda, me je kar zagrabila nad vratom in potegnila za sabo, uff. Zaprla me je v hišo in skozi okno sem videla, da je imela mačka v naročju, katastrofa lahko si predstavljate kako sem besno lajala. Nesla ga je na njegov dom, nato pa spustila mene in sem jo, res sem jo močno uščipnila :P , kakšna predrznost. Zato sem bila včeraj cel dan jezna nanjo, no dokler nisva kuhali kosila.

Lepo se imejte Mon Ami

March 14, 2014 at 7:46 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Na pomoč, na pomoč.

Vam povem, da je to noro cele dni in noči ne spim, no razen dopoldan v službi. In zakaj  :| . Zato ker se sosedova muca ženi in zdaj ni in ni miru. Te mačke so čist nore, sploh ne upoštevajo naših meja, pa če jih še tako preganjava z mamo še kar prečakjo naše ozemlje brrrr.  :mad:  Najhuje je ponoči, ko sva kot vsi pošteni psi v pesjaku na postelji in si drznejo  izivat ter počasi hodit naokoli. Pa še pretepajo se in spuščajo tako grozne glasove. Mama Bella je obupala, jaz pa ne in lajam skačem norim , tak, da je še Šefica huda na te mačkone.

V upanju na mirno noč vas pozdravljam Mon Ami

March 21, 2014 at 7:55 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav, končno se je končalo mačje žuriranje. 

 Bilo je naporno, ker ponoči nisem spala sem bila čez dan vsa ovela kot pravi Šefica, kot kup nesreče. Me je hotela čez noč Šefica imeti v hiši seveda z mamo Bello, pa sem se uprla, praskala sem po vratih, cvilila protestirala, da so naju zopet spustili ven. Nekdo mora čuvat naše ozemlje, a ne. :)

V soboto smo imeli delaven dan, vrtnarjenje in urejanje okolice, juhej. Zaropotala je kosilnica in bolj kot je šefica pospravljala in umikala naše igrače  z večjim veseljem sem jih nosila nazaj, si morate mislit, da je zato igračke zaprla v pesjak :P . Od nekod je privlekla veliko vrečo, komaj sem čakala da jo odpre in ker je prepočasna sem ji pomagala trgat embalažo, namesto, da bi mi pustila me je odganjala stran.  Mislim, in ko mi je uspelo  smrček vtaknit v vrečo sem bila razočarana saj je bila samo zemlja. A mama Bella mi je pokazala, da je zelo prijetno kopat po tej topli mehki zemlji (med tem, ko je Šefica odšla v hišo po rože). Pol je bil pa cirkus, ko naju je videla Šefica  8) ne vem zakaj se je razburjala, ko sva ji pa  zemljo  spravili iz vreče, eh saj ne vedo kaj bi radi. Ker je bila Šefica tako razburjena sva rajši šli pomagat mali Šefici, ki je kopala  po zemlji. Nekaj časa sem jo gledala in se učila, pol pa začela kopat tudi sama, pa spet ni bilo prav  8) , ker sem baje vse čebulice spravila ven, a ona jih pa ni !!! OK, da bi dale mir so nas raje peljale na sprehod, tudi prav.

V nedeljo pa smo se z mamo in Šefico odpeljale z avtom. Bila sem presenečena, ker smo prispele na travnik , kjer je bilo veliko  psov.  Najprej sem mislila, jaaa zdaj bom zopet jedla, njami. In sem bila razočarana, Šefica me je privezala za en velik kamen in z Bello odšla na drugo stran travnika. Katastrofa, tam sta delali vaje in Bella je dobila priboljške, ej kaj pa jaz  :mad: . Lajala sem kot nora, cvilila, jodlala in nič, kar pustile so me  :mad: . Sploh se nihče ni zmenil zame, si morate mislit. Končno sta šli Šefica in mama Bella po  travniku med  čudnimi tablami in delali vaje, ko sta končali  sta prišli k meni. Tako sem ju bila vesela, da sem pozabila bit huda  :/ , pa še nekaj sirčka in briketov sta prišparali zame.

Naslednjič pa vam napišem, kako mi oz. nama gre v šoli  ;) .

Pozdrav Mon Ami

 

March 25, 2014 at 9:03 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav od, do konca utrujene Mon Ami  :P . Ja naporni so tile vikendi, ko si Šefa vzameta čas za raziskovanje Slovenije.

Bili smo na gorenjskem v Ratečah, no tu smo prespali drugače pa smo večino dneva preživeli v smeri Planica in do konca prelepe doline. Z mamo sva bili navdušeni ker je bilo toliko snega, metali sva se na glavo in hladili trebuščke na snegu. Za naju je bilo manj naporno kot na Rogli, ker se pot rahlo dviguje do konca doline in sta najina Šefa bolj počasi tekla na smučeh. Lahko sva se igrale, iskale sledi in nagajale Šefici, da je šla bolj hitro. Ampak je imela neke čudne ideje, da bi naju privezala in bi ji pomagale tečt, ja ja kar misli si. Na prvem rahlem ovinku bi pobirala zajčke po tleh  ha, ha. ;) Ampak nazaj smo pa leteli ne tekli, uh. No zdaj veste zakaj sem zelooo utrujena.

Danes pa zopet  šola. Šefica pravi, da sem zelo muhasta, ni ji jasno, da mi je dolgčah hoditi po vojaško levo in desno pa sedi in prostor, haloo to jaz vse znam. Raje vklopim svoj nezmotljiv nos in po travi sproti pobiram salamice in sirčke, ki  jih smotani mladički niso pobrali. Še sanja se vam ne koliko je tega po travi in Šefica je huda, ker baje moram gledat samo njo, haloo to pa ne gre. Drugače pa imam veliko raje  divjanje čez ovire v tunele in visoko na most, ja to je pa super. Včasih tečem celo po vrhu tunela, baje je to samo moja vaja  :D . Bom nahecala Šefico, da me posname, še malo pa bom dobra kot mama Bella.

V pričakovanju lepega dne vas pozdravljam Mon Ami

March 31, 2014 at 6:10 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Lep sončen pozdrav.

A ja pozabila sem kihajoč in smrkajoč tudi, to velje za glavno Šefico, ki jo muči alergija na cvetni prah in je zato čist preč. Glavno da meni ni nič, baje tudi moja sestrica Margo kiha, no to bom preverila v nedeljo ko se srečava.

In kaj je novega pri nas, to, da imam novo nalogo. Dovolj mi je, da me Ida ignorira :(  kot , da sem zrak. Imam novo taktiko, na začetku sprehoda jo pustim na miru,  a na koncu se začnem smukat okoli nje. Saj sem prijazna dajem ji lubčke mečem se ji pred noge, nikoli je ne uščipnem (zelo težko se zadržujem  :/ ) ali povlečem za dlako. Ona se me nekaj časa izogiba , ko ima dovolj rahlo renči a ne dam še mira (tako ve da sem tam ), včasih me tudi položi na tla in renči name a nikoli me še ni ugriznila.  No do te faze sem prišla , ker pol se vmeša Šefica-tečka in mene, si morate mislit, mene prijazno Mon Ami priveže na povodec, uf kakšna krivica. Pa še gode zraven naj Ido pustim lepo pri miru in  Ido sprašuje zakaj mi končno ne pokaže kdo je šef  :mad:  . Pravi, da me ima Ida preveč rada, ja ja tako, da se ne zmeni zame kaj. Odnosi so komplicirana zadeva, najlažje je z mamico Bello, ona takoj ve, da bi se rada lovila in igrala takrat je akcija, če ji ni do igre začne ovohavat naokoli in me zamoti z delom nosu. In ko sem utrujena se lahko uležem in stisnem zraven nje, nikoli me ne krega. Za razliko z Šefico, ki pogosto gode, da sem lumpa. Rada ji nagajam, predvsem jo ščipam na sprehodu se zaletim od zadaj in jo uščipnem za roko, jo skoraj slečem, ko vlečem rokav  jakne. Če pa stoji še posebej ko se s kom pogovarja  se lotim žepov, njami v njih so priboljški če pa jih ni pa vseeeno lepo dišijo. Vam povem, da je odličen občutek ko žepe preluknjaš. :)

Nisem pa prepričana, da ne bom začela bolj  ščipat, ker si Šefica izmišlja neka butasta pravila. Ko kuha kosilo naju zapre na dvorišče :mad: , no ne zapre vrata ampak postavi ograjo, da lahko poslušava, vohava ,zraven pa ne morava, za znoret , to je mučenje. Pravi, da naju ima poln kufer, ker ne more kuhat, obenem čuvat pult, da kaj ne ukradeva in skakat čez naju, ja ja res je boga. Pa baje Bella še ni tak problem, ker se čez čas sama umakne pred vrata, ampak Jaz ker ne dam nič miru in se vležem čez celo kuhinjo (samo, ko je vse v loncih in nič na pultu). In zdaj imam problem, ograjo, ki sem jo že parkrat kar podrla :P  in z smrčkom previdno odprla ter smuknila v kuhinjo. Ampak Šefica se ne da, jaz pa tudi ne, vojna bo ja.

Vam sporočim  kako se bo končalo Mon Ami

April 4, 2014 at 6:02 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav

Vam moram  sporočit, da je bil v nedeljo en tak lep, čudovit dan.

Po jutranjem sprehodu  smo se najedle, brez tega ne gre, in kmalu smo se odpeljali z avtom (samo ženski del družine, brez Ide). Ej tale cesta je bila pa luknjasta - neravna in Šefica je peljala hitro, naju pa je metalo kot vreče krompirja , haloo  :mad: . Prispeli smo z zamudo ampak baje še pravi čas, kot je dejala Šefica  in sicer na hipodrom Verbjena kjer je bila razstava CAC Barje.  Jaz sem zopet jedla in pridno stala v razstavnem krogu, mama Bella pa je bila pridno poslušna na RO tekmi.  Seveda sem zopet navijala in lajala, zavijala kakor se je dalo. Tokrat me je mala Šefica držala v naročju in baje so mimoidoči mislili, da me muči  :D . Ampak glavna zabava je prišla s prihodom sestrice Margo. Kako sva se igrali, super je bilo. Pa še njena lastnica je imela (si moreš mislit) torbo polno njami zadev in ko sem bila utrujena sem se kar prilepila nanjo. Poskusila sem kakovost zadrge in blaga, ja na žalost se ni dalo na silo nič ukrast.

Bilo je super, moja sestrica je takšna divjakinja kot jaz in sva tekle, se vlekle za dlako , zaletavale, metale v travo in na koncu okopale v potočku.

Šefica bo prilepila nekaj fotografij v naš FOTO kotiček, da boste videli.

LP Mon Ami

April 7, 2014 at 6:24 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdrav, dolgo vam nisem nič napisala. Kaj, ko pa dnevi tako hitro minevajo.

Vam moram zaupat, da je Šefica končnooo pogruntala, da tale vojaška šola ni za naju. Ker mi postane po parih zavojih levo,desno, krog strašno dolgčas in ni in ni koncentracije.  :/ Zato sva začeli učenje po svoje. To pa je nekaj, zdaj poznam nov ukaz UČKE, to pomeni, da moram šefico gledat v oči in zato dobim nagrado. :)  Seveda greva tudi levo desno ampak bolj hitro in tudi nagrade so bolj pogoste, jaa.  Znam  že hodit nazaj in ne boste verjeli okrog šefice "rikverc" to je najbolje, ker pol dobim celo pasjo palčko njami. Največja nagrada pa je igra z malo Šefico in skakanje čez ovire, še posebej če pobegnem  :D iz prostora in tečem z mamo Bello. Skupaj greva na most, gugalnico ( je zelo močna ni strahu, da bi se zlomila) in slalom je tudi  zanimiv, ha ha. Mala Šefica pa strelja z očmi in gode  ;) .

Če pa mi je slučajno dolgčas zavijem k pasjim prijateljem bišonom (Pupi, Digiju, Liby .... pet belih kepic), ker so vsi pripeti na povodce si grem igrico kako se bolj zapleteš vanje. Na koncu se jaz rešim oni revčki pa  :D  rabijo pomoč.

Moram vam še zaupat, da sem pred dnevi imela zanimivo izkušnjo na sprehodu med hmeljišči in po poljih. Kar naenkrat se mama Bella ustavi in začne vohat po travi, seveda se ji pridružim in  v nosu me zaščegeta čuden vonj. Bella mu začne slediti jaz pa za njo, prav čudna sled, ki je  ostro vijugala tako, da sem se pogosto zaletavala zadaj v mamo  :mad: , slišala sem Šefico, ki se mi je smejala, uf. Popoldan, ko smo ponovno šli v to smer sem ga pa zagledala, lopova , dolgonogega zajca z dolgimi ušesi in še daljšimi nogami. Šli sva za njim v tek, tokrat sem bila vzporedno z mamo, juhej to pa je bilo super. Seveda, ga nisva ujeli malo pa sva se le zabavali  :) .

Veliko zabavnih dni želim tudi vam Mon Ami

April 22, 2014 at 8:01 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Ojla, tolk se mi dogaja, da nimam časa pisat. :)

Imela sem rojstni dan, stara sem eno leto, Šefica pravi, da zdaj lahko neham počet bedarije, kar misli si naj  ;) .

Bil je pa lep  rojstnodnevni dan, jaz bi kar večkrat ponovila. Najprej me je presenetila Šefica, ki mi je po sprehodu dovolila, da sem podila mačke po dvorišču, spet imajo mački ženitveni žur  :mad: . In v službo mi je Šef prinesel veliko surovo kost, njami kako je bila dobra. Seveda je eno dobila tudi mama Bella, manjšo se mi zdi  ;) . Po tej pojedini se je prilegel dvourni spanec.  Običajno se po spanju prileže razmetavanje smeti, nagajanje a tokrat sva se z Šefico skupaj igrale. Skok na škatlo in košček njami salame, obrat....., obožujemo to igro. Pridružila se nama je še Bella , ki ji ni bilo nič jansno tak, da sem samo jaz jedla. Doma pa zopet delo, ej te presnete mačke samo nekaj dni nas ni bilo doma pa že prevzamejo najino ozemlje. :mad:   Popoldne  pa smo šli na prijeten dolg sprehod, da bi jim ne bilo preveč dolgčas sem vmes malo šipala, skakala, jih tepla s palcami, dirjala po njivi in ker je bil moj dan Šefica ni nič godla in mi ukazovala, jeee.

Super je bilo, kmalu vam napišem kako sem se imela v Italiji.

Pozdrav Mon Ami

May 16, 2014 at 6:01 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Sem že tu, ja Italija.

Veliko je že Šefica napisala jaz bom samo nekaj mojih zanimivih utrinkov.

Prvi šok je bil , ko sem skočila v avtodom.  Verjetno že veste, da ima Ida vedno rezerviran VIP prostor spredaj pri vozniku. To mi ni všeč in ker so vmes dali ograjo (kovinsko) ni bilo varjante, da se pretihotapim naprej :|  čeprav sem  poskušala, jasno. In ta ograja je šla na živce tudi Šefu jeeee, zato je naredil ograjo iz pletene mreže, ki je z ježki pripeta na steno. Ko sta to videli Šefici sta se le spogledali a rekli nista nič, končno nekaj pametnega. Že po nekaj kilometrih sem  narahlo poskusila smrček potisnit pod mrežo, delovalo je  :D  malo je zašumelo, ko se je ježek odpel. In tale moja mala Šefica preveč dobro sliši, hitro se je obrnila in me potisnila nazaj, kar čakaj sem si mislila ;) nekaj časa sem dala mir, pol sem pa sem se z vso silo zagnala v mrežo in vola pristala na drugi strani. Postavili so me nazaj, a ne za dolgo, na koncu sem lahko ležala skupaj z Ido, ki se je tudi vdala v usodo in mi dovolila, da sem imela glavo na njej. Baje bo drugič ograja drugačna, bomo videli  ;) .

Rada potujem, ker se da tako fino nagajat v avtodomu. Naučila sem se samostojno skakat na posteljo k Šefu in Šefici se mi zdi, da nista preveč vesela, pa me sploh ne gane.  Sta si sama kriva, če pa nočeta vstat na moj ukaz  8) . Ponoči sem dala mir, ampak zjutraj  sem začela z bujenjem okoli 6 ure, še sanja se vam ne kako dolgo bujenje rabijo tile ljudje kar eno uro haloo. :P 

Najbolj mi je bilo všeč ob morju, tekat po mivki, se vkopavat in  z  Ido lovit valove. Ampak mi ni bilo čist jasno zakaj jih lovi, tako, da sem jaz raje lovila njo, ha ha. Mesta so bila manj zanimiva, Ida jih je ponavadi prešpricala. Kar stisnila se je v svoji postelji in ni hotela  zraven. Z mamo Bello pa sva z veseljem odšle na vsak potep. Če mi je bilo dolgčas sem opazovala naokoli, če bi lahko ukradla kak sendvič. Kako so se basali z njimi, jaz pa na povodcu in tale Šefica me ni spustila izpred oči. 

Najbolj zabavno je bilo  na razstavi, kjer sem se naigrala z sestrico Margo in bratcem Maykom. Najprej smo malce malcali na razstavi, vmes in na koncu pa žurka. Tale moja sestrica je super, odkrila je mivko. To je pa res užitek vsi trije smo tiščali nose v eno luknjo in skupaj kopali, jeee, kot na Rogli, ko smo še bili majhni. OO ko bi bila vsaka razstava takšna  :) .

Zvečer sem bila tako utrujena, ampak zjutraj sem kot nora iskala sestrico, ki je ni bilo več, je odšla domov. No ja , mi pa smo odšli na dolg sprehod in ne boste verjeli to je dežela zajcev in fazanov. Tolk jih je bilo, da sva z mamo dirjale in vohale kot nore, baje sem se z enim dolgouhim zajcem skoraj zaletela, eh ne verjamem. Šefica je obljubila, da se tja še vrnemo in bomo nekaj dni preživeli le v sprehodih naokoli (ne v mestih).

Tako, to so moji vtisi iz potovanja, se kmalu slišimo ker imam ta vikend zelo naporen.

Mon Ami

May 16, 2014 at 6:42 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

:oPozdrav, sem zelo razočarana in malce jezna.

V soboto smo zelo zgodaj odšle na sprehod, prvič jih nisem jaz budila.  Pa ni bil dolg sprehod in kmalu za tem  z avtom do poligona. Ej, ni fer tako rade gremo peš do tja  :( . In z Bello sta naju Šefici kar pustili v avtu, čeprav sva slišali lajanje psov  :o  , baje sta imeli tolk dela, da ni bilo časa za naju. Končno sva lahko odšle ven, uau koliko kosmatincev, Bella se je ogrela in odšla na tek po poligonu. Kaj pa jaz  :mad: ,  ni fer. Ni mi bilo všeč, ker sem morala bit skoz na povodcu, privoščili so mi le en dolg sprehod z Blis. Pa še njo sem komaj prepričala, da se je igrala z mano. Tok mi je bilo dolgčas, da sem stisnila-reciklirala kar pet plastenk. Vsaj do doma smo pozno popoldan odšle peš.

V nedeljo pa  končno pošten jutranji sprehod, ker sem bila še huda nanje sem začela budit pred šesto uro. Po zajtrku smo se odpeljali na Koroško, kjer sem bila jaz  zvezda. Pokazala sem se pred sodnikom, ki me je zelo pohvalil in seveda dobila veliko priboljškov. Doma pa sem uživala v senci in preganjanju mačk.

Moram vam zaupat, da je Šefica jezna name, ker sem ji spet pregrizla povodec, mislim  da je to sedmi. Hmm ta je zdržal kar 3 mesece, ga je Šefica sama naredila in sem ga težko pregriznila, ker je bil tako trd  :P . Zdaj mi je obljubila povodec-verižico, to pa ne bo zabavno, upam, da si premisli.

Se slišimo Mon AMi

May 22, 2014 at 4:47 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

 :roll: :( :mad: KATASTROFA  res mi je  kupila  povodec-verižni.

 Kak bom pa zdaj vlekla, nagajala, grizla, ej mislim :mad: :o . Pa sem jo danes že nahecala, da mi je dovolila nest zgornji del povodca, ki je prijetno mehak, da me lahko drži. In kako mi je uspelo, ja vlekla sem jo za torbico pa se je vdala, ha ha.  :D  Tok sem jo vlekla, da je hodila nazaj namesto naprej ;) . Kmalu zopet poročam, se ne vdam kar tako. Mon Ami

May 23, 2014 at 3:14 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

KAKOOO je bil čudovit vikend.

Že v petek popoldan smo se z hišo na kolesih odpeljali od doma. Pot ni bila dolga, samo premetavalo me je zadaj, uf kakšne ceste in kolk ovinkov. Poskusila sem smukniti k Idi ampak ni šlo, me je mala Šefica vedno ujela. Prispeli smo, bilo je že kar nekaj avtodomov in seveda psov. No najprej sprehod, ker se je Šefica bala da spet ne bom dala ponoči miru smo odšli ob kanalu Drave. Zelo zanimivo veliko čudnih vonjev in zvokov, zato sem pridno hodila z Šefi, ki so bili zelo zelo čudni. Zakaj, ker so se kar naprej klofutali, tepli, noreli, kot, da jih  hoče nekaj pojest, a bili so samo komarji, ogromno lačnih komarjev. Mir je bil šele v avtodomu  :D , vam povem, da sem to noč končno sama splezala na  posteljo Šefov. Ker sta bila še zaspana sta me pustila na miru in po začetnem (mojem seveda) lubčkanju sem zaspala pri njunih nogah. Če to niso nebesa, tako pa tudi jaz dam mir do mmm 8 ure, ja to bo treba ponovit  :) . Jutranji sprehod je bil zelo dolg ob reki, v kateri sem se občasno namočila - ohladila. Ko smo našli potoček je z mano odšla v vodo tudi mama, da o Idi sploh ne govorimo  ;) . Spoznale in igrale smo se z kužki (domačini iz Varaždina). super je bilo. Kar pošteno mi je krulilo v želodčku in sem komaj čakala zajtrk. Počasi se je začelo polniti parkirišče  in imela sem veliko dela z  čuvanjem avtodoma. Šef je odšel z kolesom me pa na razstavo. Bilo je tako zelo vroče, da nisem hotela sodelovat   :roll: . Popoldan smo se z avtodomom prestavili na čudovit prostor ob reki, bil je mir in sem lahko zaspala v prijetni senčki. Šefica pravi, da sem kot fedrca, ko odprem oči poskočim in akcija. Kaj pa , peljala sem jih na sprehod in kopanje za nas pse . Tako dobro sem se spočila, da še nisem  dala miru in smo s kolesom odšle v mesto. To je bilo pa res super, da tečem ob kolesu, raztegnem tačke v teku, uau to, mami Belli pa ni všeč tek zato je ostala Z Ido in Šefom pri avtodomu. Šefica je bila prepričana, da bo mirna noč,     a ja  8) . Bi bila, če mi ne bi hoteli preprečit, da zlezem na posteljo, barabe. Tak pa sem tulila, lajala, pela serenade že ob 4 h zjutraj, prav jim je.Pred sedmo smo odšli proti mestu, jaz bi raje v gozd, v potok a baje smo za kazen ker nisem dala miru ponoči, šli v mesto.  :mad:  Pa ni bilo slabo, ker smo lahko ( brez povodcev) raziskovale mesto. Še enkrat sem se morala pokazat pred sodnico, no ja dobila sem oceno odlično ampak  tečt se mi pa ni ljubilo.  Saj ni mislila Šefica resno, ko mi je zagrozila, da ne bo več jutranjih sprehodov, če bom tok smotana :| .  Eh, smo že po razstavi odšle na plavanje in sprehod. Bil je lep in zelo aktiven vikend, uživale smo.

 Se slišimo Mon Ami

May 28, 2014 at 4:34 AM Flag Quote & Reply

Jakopc Tratnik Mateja
Site Owner
Posts: 124

Pozdravček od  Mon Ami.

Zopet je bil zabaven vikend, jaa. V soboto smo z mamo Bello, malo in veliko Šefico odšle na pot. Malo sem protestirala, ker sem se z mamo peljala v prtljažniku , raje sem na tleh za šoferjevim sedežem. Pa čist pridna sem, ampak grdobe me pustijo tam le ko gre Ida zraven ker je prtlažnjik zaseden. :P  Saj ni važno , kar dolgo smo se vozile a ko smo prispele na cilj naju je Šefica najprej peljala na sprehod. Bilo je prijetno, zopet smo srečale veliko psov. Ker je mama tekmovala v agilityu je šla počivat v avto jaz srečnica sem se pa lahko igrala in nagajala. Prav fino je bilo, ker so se skoz igrali z mano in spoznala sem dva čisto majhna (7tednov stara) hrvaška ovčarja. Previdno sem se igrala z njima, Šefica je bila ponosna name. Seveda sem navijala za mamo, ko je tekla po progi. Prvi tek je tako nerodno padla, da mi je zastal dih, nič ni bilo poškodovano ;) . Drugi tek pa sta bili super in mala Šefica je bila navdušena.  Tudi jaz komaj čakam, da bom lahko tekmovala, čeprav nisem sigurna, da bom vedno poslušala malo Šefico, ker v tunel je bolj luštno it, kot pa skakat  in ona tega ne ve, seveda  ;) .

Nedelja je bila mirna z dvema dolgima sprehodoma, super. Poskušala sem Šefici pomagat pri delu na vrtu a ni bila navdušena. Zato sem raje  obirala ribez in lajala na malo Šefico, ki je obirala češnje ter pozabila, da sem spodaj ter čakam, da mi kakšno vrže  :mad: . In skoraj bi pozabila, mami Belli se je zmešalo. Šefu je med kosilom ukradla natikač, prav boril se je ,da bi obdržal vsaj enega a mu ni uspelo  :D . In ko je šla Šefica mimo nje je poskočila in ji hotla odtrgat roko, alooo. To pa ne, hitro sem šefici priskočila na pomoč  in imeli sva dirke kot že dolgo ne  :D .

V upanju, da bo še več takšnih dirk z mamo Bello vas pozdravljam Mon Ami

June 3, 2014 at 5:12 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.