SCHAPENDOES - OVCJI KODER

Subtitle

ROGLA 2013

19.10-20.10.2013 

Za nami je lep sončen vikend. Najprej smo načrtovali vikend na morju, agility tekma in pohodi po okolici. Vendar smo si premislili saj je bila Bella še preveč "vroča" in bi izgledalo hecno če bi se sredi parkurja ustavila, dala rep na stran in fiksirala oči na samčka za ograjo , ha ha . Tako nemogoče kot se je obnašala bi ne bilo nič čudnega.

Zato smo raje odšli na Roglo, prispeli v petek in odšli domov v nedeljo seveda z našo hiško na kolesih :). Bilo je lepo in v gozdu naše pasje pokore najbolj uživajo (dva dni niso nosile ovratnic, povodci so se pa izgubili).

Ampak, ker je bila zraven Mon Ami so bile tudi težave. Začele so se ponoči iz petka na soboto skoraj nič nisem spala, ostali tudi bolj malo. Zakaj, ker je ponoči mala tulila, češ da mora na potrebo. In zlezla sem iz tople postelje prvič ter jo peljala ven, pa hitro nazaj ko je opravila svoje. Grem nazaj v posteljo ta pokora pa se postavi pred lestev in začne s vojim pevskim vajam (bom posnela, ker je res hecna), Ok grem še enkrat mogoče pa jo še tišči. Vraga samo igrala bi se zunaj, šele takrat sem se toliko zbudila in pogledala okoli sebe. Bila je prekrasna noč, polna luna je osvetljevala okolico z srebrno svetlobo, čudovito, pravljično. Še enkrat me je nahecala, da sva šli ven, po tem pa sem bila zelo huda, da mora spat in je z užaljenim vzdihom zlezla Melisi v posteljo ter dala mir do jutra.

Ampak le do sedmih zjutraj, ker še ni pozabila moje jeze ponoči je zjutraj samo hipnotizirala vrata in rahlo cvilila. Ob pol osmih smo bile že zunaj, v prelepem jutru, ko se je prebujalo tudi sonce.Po zajtrku smo vsi skupaj odšli do Mašin žage in od tam do Lovrenških jezer. Bil je čudovit sončen vetroven dan, prelepa narava in zrak ki si ga zajel z polnimi pljuči.Psi so uživali v tekanju po gozdu in packanju v potočkih in lužah.

 

 

 Mon Ami je mož nabiral borovnice, v upanju, da bo naslednja noč bolj mirna :). Mala pa jih je z užitkom jedla, pridružile so se ji še Bella in Ida. Malce utrujeni smo prišli nazaj, skuhali kosilo, ga pojedli zunaj v zaveterju na sončku. Meliso je čakalo učenje, ostali pa smo se martinčkali na soncu :).

LOVRENŠKA JEZERA.

Med tem, ko smo mi brali zanimive opise jezer nam je majhna zgaga odšla sama po stopnicah do vrha stolpa. Nazaj pa sem jo morala nest, pa še grizla me je zraven :)

   

Naslednjo noč sem samo enkrat vstala, prav hecno je bilo, ko sem malo dvignila ven sem poklicala še Bello in Ido če hočeta z nama pa sta obe kar zarili glavo pod tace in blazino :). Zgodaj zjutraj pa spet pot pod noge tokrat Rogla-Koča na Pesku-Koča na Klopnem vrhu skupaj dobrih 20 kilometrov prehojene poti. Me je malo skrbelo, če bosta Mon Ami in Ida zdržali takšno pot, super sta bili,hoja po mehkih gozdnih tleh in mahu jima je odgovarjala. Bella pa tako uživa v gozdu, da sploh ne pomisli o utrujenosti, njen nosek dela na polno, prav užitek jo je opazovati.

Veliko vam bodo povedale tudi fotografije.

 

 

Recent Forum Posts

Newest Members